Kies Liefde

 

Wees gegroet, dierbaren. Wisten jullie dat jullie jezelf allemaal hebben geboren laten worden in deze tijd, dit Nu, voor een hele grote missie. Die missie is om tot de waarheid te komen over jezelf, de grote waarheid over de mensheid. Je bent zaad van de sterren. Jullie wezens zijn afkomstig vanuit een beschaving ver van deze plek, onvoorstelbaar lang geleden. Jullie komen van een plek van alwetendheid, en voor immens lange tijd hebben jullie een spel gespeeld genaamd ‘Ik ben vergeten wie ik echt ben’.

Dus wie ben je dan?

De waarheid is dat jullie machtige, multidimensionale spirituele wezens zijn die leven na leven het spirituele spel ‘het mensenleven’ hebben gespeeld. En er gaat een grote verandering plaatsvinden – het einde van een enorme cyclus van 52.000 aardse jaren en tevens het eind van een specifieke cyclus van 25.000 jaar die veel te maken heeft met het huidige bewustzijn en de aanvang van een nieuwe cyclus.

Wat is de nieuwe cyclus. Dat is het verhogen van de trillingsfrequentie die jullie moleculaire, emotionele en spirituele wezen omvat. Dit heeft niet alleen effect op de mensheid maar ook op de Aarde zelf. Zij en jullie co-existeren, bestaan dus naast, met, en door middel van elkaar, jullie zijn afhankelijk van elkaar en een deel van één groot bewustzijn. Feitelijk is niets afgescheiden. Jullie zijn niet van elkaar gescheiden. Jullie zijn van geen enkel iets gescheiden, zelfs niet van waarvan je denkt dat het gemaakt is door de mens, zoals bijvoorbeeld gebruiksvoorwerpen.

Dus jullie zijn inderdaad krachtige spirituele wezens, ook al voel je jezelf meestal niet zo. Jullie zijn in dit leven gekomen om een grote ontdekking te doen, vanuit al je cellen en vezels van je lichaam Jezelf te leren kennen, de grote waarheid. Dit zou je verlichting of bovenbewustzijn kunnen noemen. Het betekent in ieder geval dat jullie trillingsfrequentie sneller gaat. Het betekent ook dat je de waarheid over jezelf zal leren kennen.

Uiteraard zouden we het prettiger vinden om de woorden ‘verlichting’ of ‘bovenbewustzijn’ het raam uit te gooien. Verlichting is simpelweg het liefhebben van elk aspect van jezelf. Iedereen worstelt zwaar om meer ‘spiritueel’ te zijn, om zich meer op het pad van verlichting te begeven, en dat zou betekenen dat jullie eigenlijk toch niet heel zijn. Maar de waarheid is nu juist, jullie zijn al heel. Je bent al waarnaar je aan het streven bent om te zijn. Het zit er bij iedereen al in. Het is een deel van je wezen en de prachtige waarheid is dat jullie, op elk moment in het Nu, een perfecte, onsterfelijke uiting van de Bron zijn.

Maar als dit de waarheid is waarom voelt het dan niet zo? Waarom ben ik dan niet zo’n magnifieke manifestator? Waarom is er altijd dat steeds terugkerende patroon van sabotage, een gebroken hart of tekortkomingen in mijn leven. Hoe komt het dat ik die waarheid niet voel?

Dat komt omdat jullie zijn geprogrammeerd om te geloven dat jullie niet goed genoeg zijn, niet volmaakt genoeg. Jullie zijn geprogrammeerd om te leven met het idee gebrekkig te zijn. Jullie zijn geprogrammeerd om geen liefde te kennen, en al zeker niet om van jezelf te houden.

Mijn dierbaren, ieder van jullie is op een of andere manier geboren op een ‘mindere’ plek. En een mindere plek is eigenlijk een ander woord voor angst. Wat je leert vanaf je baarmoedertijd tot aan je 9e jaar is dat er angst, afwijzing, en pijn bestaat.

Wanneer je een jaar of zes bent zijn je overtuigingen en ideeën over wie je bent geconcretiseerd. Uiteraard is het zo als je intellectueel en psychisch groeit je overtuigingen meestal wat veranderen maar de bottom line is dat je nog steeds wordt aangestuurd door dat kleine meisje of jongetje die de waarheid niet heeft leren kennen. Dus daarom snap je misschien beter dat je in je leven steeds dezelfde patronen tegenkomt, zij het steeds in andere vormen.

We herinneren je graag aan de basiswaarheden van jouw realiteit. De belangrijkste is dat je absoluut je eigen realiteit creëert. Geen uitzonderingen. Toeval bestaat niet. Ongelukken bestaan niet. Op een bepaald niveau creëer je het allemaal zelf.

Zolang je dat niet beseft blijf je hangen in een slachtofferrol. Zolang je jezelf slachtoffer vindt van het lot, karma, omstandigheden of toevallige ‘chaos’, ben je machteloos. Op het moment dat je opstaat en zegt: ‘Ik ben zelf verantwoordelijk, ik heb dit absoluut zelf gecreëerd’ kom je op een hoger plan en dat zal je (eigen)macht geven.

We creëren dus onze eigen realiteit, onze eigen werkelijkheid. En steeds weer opnieuw raken we verstrikt in dezelfde situaties en saboteren we onszelf. En we maken keuzes gebaseerd op een onjuiste geloof dat we niet goed genoeg zouden zijn, dat we niets waard zijn en dat je we het niet hebben verdient.

Hoe je je werkelijkheid creëert komt door hoe je jezelf ziet en hoe je over de werkelijkheid denkt. Dat is een creatie van jouw waargenomen werkelijkheid. Je kunt als voorbeeld nemen dat je gedachten, ideeën en overtuigingen symbool staan voor het huis waarin je leeft en alles wat er om je heen gebeurt, vindt alleen plaats in dat huis.

Onze structuur, zowel je fysieke structuur als je non-fysieke structuur is gecreëerd uit energie en energie is bewustzijn. Dus je bent een lichaam van bewustzijn, gewaarwordend-bewustzijn. Deze energie waarmee je bent omgeven is elektromagnetisch. Je bent eigenlijk een gigantische aantrekkingskracht, een grootse magneet.

Het universum ondersteunt je 100%, krachtig wezen dat je bent, dus waar je ook in gelooft, gebeurt ook. Dat is wat je waarneemt als werkelijkheid. Het is geen werkelijkheid in een breder perspectief, maar wat je waarneemt is jouw realiteit. Als je je waarneming verandert, verander je ook je realiteit. Zo werkt het.

De andere krachtig component in het creëren van jouw realiteit is je emotie – e-motion, energy in motion. Emotie koppelt zich aan ideeën, de gedachten en overtuigingen en het universum voorziet daarin. Soort trekt soort aan op elke manier, niet alleen de fysieke manifestaties in je leven, maar ook je emotionele ervaringen.

De meesten komen vanuit een plek waar gebrek is. Er is nooit genoeg, of het nu liefde is of geld, een nieuwe baan, meer plezier, een nieuw huis. Wanneer je dat niet hebt, los van je ideeën en overtuigingen over wie je bent en wat je verdient, ben je gefocusd op wat je niet hebt en dat is wat je dan creëert. Dat is de frequentie van je creatie. Soort trekt soort aan. 
Laten we een teruggaan naar de emotionele quotiënt omdat dat de drijvende kracht is in je leven. De meeste overtuigingen over de werkelijkheid zijn zo’n groot deel van je dat je niet een realiseert dat het een overtuiging is. Je denkt dat het realiteit is. Jullie geloven allemaal dat morgen de zon op komt en dat gebeurt ook. Weten jullie ook dat jullie collectief het weerpatroon creëren, zo krachtig zijn jullie. Bewustzijn is absoluut gelinkt aan collectief bewustzijn. Het is een morfogenetische resonantie die soortgelijken aantrekt.

Wanneer je wordt geboren, word je geboren in een familie die haar eigen bewustzijn heeft, haar eigen mythologie, haar eigen verhalen, op haar eigen manier. Het is een soort bewustzijnfeestje. En daarna komt het bewustzijn van de stad of het dorp, van de groepjes in de stad of het dorp, religie, sportverenigingen, werk. Elke groep heeft elk zijn kleine paraplu van bewustzijn met zijn eigen overtuigingen over de werkelijkheid. Dan is daarna nog een grotere groepering van bewustzijn en dat is het land waarin je woont, en dan volgt het bewustzijn van je ras, en daaroverheen uiteindelijk ‘menselijk bewustzijn’, het collectief bewustzijn. En alles is absoluut aan elkaar gelinkt.

Lang geleden dachten mensen in jullie wereld, met gelinkt bewustzijn, dat de wereld plat was. Niemand dacht daar veel over na. Het was gewoon zo. Toen kwam er iemand met het schandalige idee dat de wereld rond was. En toen meer en meer mensen daarvan overtuigd raakten, bereikte het collectief bewustzijn een kritieke massa en daarna ‘wist’ heel de wereld dat de aarde rond was. Als bewustzijn groeit en exceptioneel toeneemt, bereikt het een kritische massa en dan is iedereen aangegrepen zonder eigenlijk echt te weten dat het zo werkt.

In dit Nu creëer je elke toekomst die je maar wilt. Dus wanneer je naar je eigen wereldje kijkt en wat je daarin hebt gecreëerd, vraag je dan eens af ‘als ik nu eens niet zou geloven dat het zo was, hoe zou het dan zijn?‘ Als je dan toch aan het creëren bent, dan kun je net zo goed bewust creëren, en kun je net zo goed liefde, overvloed, gezondheid, kracht en heel veel vreugde creëren. Klinkt als een goed idee toch?

Jullie zijn het allemaal waard om bijzondere dingen mee te maken, eenvoudigweg omdat je bestaat. In elk Nu zijn jullie allemaal perfecte, eeuwigdurende expressie van goddelijkheid, Al Dat Is. Dat is de waarheid. En dat kan jouw waarheid zijn, als dat is wat je wenst.

Een ander woord voor goddelijkheid of God, Al Dat Is, is Liefde. We bedoelen hier niet de traditionele romantische betekenis van liefde mee. We bedoelen de immense kracht dat de hoeksteen is van het multiversum. Liefde geeft leven aan de atomische structuur van ons lichaam. Liefde is alles dat je waarneemt. Er is geen bestaan zonder liefde. Liefde is onze levensenergie, de energiemoleculen die je uitwisselt elke keer dat je in- en uitademt.

Liefde is je waarheid. Je bestaat uit een en al liefde. Alles dat geen liefde is, is een illusie, een verkeerd geïnterpreteerd concept voortgebracht door een onjuiste overtuiging dat je niet goed genoeg bent, en voortgebracht doordat jullie vergeten zijn dat jullie goden en godinnen zijn die een spel spelen, ‘ human life now’. 

Liefde is je kracht. We bedoelen het niet lichtjes wanneer we zeggen dat verlichting het logische reultaat is van absolute liefde voelen voor elk aspect van jezelf. De eerste stap is dat je volledige verantwoordelijkheid neem voor je eigen creaties, jouw werkelijkheid. Vandaaruit heb je de kracht om te kiezen, ik kies voor liefde.

Jullie leven allemaal in angst. Angst is de polariteit van liefde, en angst is alles, elke emotionele reactie of response die niets met liefde te maken heeft. Het maakt niet uit welk label je eraan hangt. Je kunt het frustratie, stress, boosheid, jaloezie, bezitterigheid, machtswellust, hebzucht, misbuik noemen. Dit allemaal is geen liefde maar een uiting van angst.

En wat gebeurt er als je angstig bent? Je probeert het te overwinnen, het weg te drukken, het te overmeesteren, wegrennen, het achter je laten, onder het tapijt schuiven. Je hebt geleerd om het op die manier te doen, om sterk te zijn, om alles te overwinnen. Het is een deel van je programmering, ondanks dat het niet werkt. Kijk naar je wereld. Het is niet echt een speeltuin van liefde toch? Dus het is een kwestie van leren om voor liefde te kiezen. Daar gaat het allemaal over, het transformeren, kiezen voor liefde, en weten hoe je moet kiezen voor liefde.

Je kunt niet transformeren wat je niet hebt. Die aspecten van jezelf die je niet acceptabel vindt en waar je een negatief oordeel over hebt, al die verborgen dingen, zijn juist die dingen die jouw leven maken. Wanneer je ze erkent, hoef je ze alleen maar te aanvaarden om transformatie te creëren. Transformatie is heel eenvoudig, maar je moet het gereedschap hebben, het recept. Hoe moet je datgene liefhebben waar je je voor verschuilt?

Leer je eigen detective te zijn. Het is niet zo moeilijk, elke keer als je ergens een oordeel over hebt kun je meteen op onderzoek uitgaan waarom je oordeelt.

Iedereen is het centrale punt van het universum. Alles om je heen is een spiegel die precies datgene reflecteert wie je bent en waar je bent in elk Nu moment.

Het werkt niet zo, als voorbeeld, ‘Ik heb een man zijn hond zien slaan en blijkbaar wordt me dan een spiegel voorgehouden, terwijl ik mijn hond nog nooit heb geslagen’. Zo werkt het niet. De reflectie gaat over je emotionele reactie. Elke reactie of response die geen liefde in zich heeft is een reactie gebaseerd op angst.

Dus wanneer je woedend wordt wanneer je een vorm van misbruik ziet, wat is dan je angst? Als je diep graaft, is het de angst van machteloosheid. Je identificeert jezelf met het kleine, misbruikte wezen omdat iedereen zich kan vereenzelvigen met misbruik. Dus wanneer je iemand of iets ziet dat hulpeloos en machteloos is en wordt pijngedaan, kom je direct in actie.

Die woedende reactie is niet hoe een volwassene zou reageren. Het is de reactie van het gewonde kind, het kind dat zich als een soort van beton in je genesteld heeft toen je een jaar of zes was. Dit kleine kind dat zich in je genesteld heeft heet angst. Al die tijd ben je van dat kind weggerend, heb je het ongeldig verklaard, en geprobeerd het te overwinnen omdat je geleerd is om er zo mee om te gaan.

Maar besef, angst is alleen maar dat kleine, verlaten kind. Dat kind wil in jouw armen genomen worden, tegen je borst aangehouden worden en verteld worden hoeveel ze van haar/hem houden. Zoals we al eerder hebben gezegd, strek je armen uit en trek die kleine naar je toe en zeg: ‘Lieve schat, wees maar niet bang. Ik zal je nooit verlaten. Ik hou met heel mijn hart van je. We zullen altijd samen zijn, jij en ik, in dit veilige en wonderlijke universum en samen komen we thuis’.

Wanneer je deze kleine in je armen houdt totdat je de warmte in je lichaam voelt, zal er iets magisch met je gebeuren. Je hebt een wonder van transformatie gecreëerd, omdat je gecentreerd bent, je energiecentrum is open en nu ben je klaar om de volgende geweldige creatieve keuze te maken.

Transformatie heeft niets met intellect te maken. Als je via je intellect zou kunnen transformeren dan zou je wereld er anders uitzien. Intellect kan dan niet. Het intellect is ontworpen om het hart te dienen, om te implementeren wat het hart leuk vindt. De weg naar transformatie is door aanvaarding, het omarmen en het absoluut liefhebben van dat kleine jongetje en meisje dat binnenin je zit, onvoorwaardelijke liefde.

Het is ook het leren om te gaan met een gebroken hart. Een gebroken hart veroorzaakt ziekten. Jullie lichamen zijn ontworpen om honderden jaren mee te gaan. In andere beschavingen gebeurt dat ook. Jullie lichamen slijten niet.

Wanneer je je emotionele kwesties onderkent, met een gebroken hart en de angst die je hebt, dan zal die energie emotie – energie in beweging niet in lijn met elkaar zijn. Het blijft opgesloten zitten in je cellen doordat je negatief oordeelt en daardoor kan het niet vloeien door je lichaam. Dan zegt het lichaam, stoppen, hier is iets aan de hand en je moet ermee leren omgaan. Als je dat niet doet, wordt het erger en erger totdat je lichaam het opgeeft en naar het volgende avontuur gaat.

Sterven, dood, is maar een illusie. Je hebt al duizenden levens geleefd die jullie vorige of toekomstige levens noemen, allemaal gebeuren ze tegelijkertijd omdat er buiten dit tijd en ruimte continuüm geen tijd is. Jullie zijn grootse multi-dimensionalen en je leeft in elke dimensie totdat je in het engelrijk komt, om de schepping zelf te ervaren.

Wanneer je hulp van  gidsen en engelen wilt, kijk binnenin jezelf. Je hebt een connectie naar je eigen engel in je, naar je verlichte zelf. Je bent niet afgescheiden. Jij hebt de kracht. Jij weet het, jij hebt de wetenschap. Jullie zijn die krachtige, eeuwige, spirituele wezens. Jullie, jij. En de kracht van jullie, de waarheid over jullie, is liefde.

Waar dit allemaal eigenlijk over gaat is om in staat te zijn om meer liefde, vreugde, plezier, schoonheid, harmonie, vrede, stilte, te hebben in je dagelijkse leven. Dat, en het absoluut liefhebben van jezelf, dat is waar verlichting over gaat.

Het gaat er niet om, om een goed mens te zijn. Het gaat erom de waarheid van jezelf te zijn. Er is niemand om over je te oordelen. Jullie zijn goden en godinnen die dit spel spelen. Er is geen wolk waar een god op zit die een boekje heeft en zegt ‘oh oh, jammer, verkeerde keuze’.

Je hebt nog nooit de verkeerde keuze gemaakt en nog nooit een verkeerde beslissing genomen, nog nooit. Je hebt keuzes gemaakt vanuit de God/Godin energie van jou, en je hebt keuzes gemaakt vanuit het bange kind in je die nog niet weet dat je zo krachtig bent, zulke grootse spirituele entiteiten.

Jullie zijn het, mijn dierbaren. Al het weten zit in jullie. Je bent niet afgescheiden van dat wat je God of Godin noemt, van Alles Dat Is. Je bent niet afgescheiden van je lichtwezen, je zielenergie. De zielenergie is te vergelijken met een gouden ladder die het eeuwige leven heeft. Dat ben jij, en jij bent uniek. Je bent een geest, een trillende frequentie met geluid en kleur, uniek, herkenbaar in het multiversum, allemaal het mooiste juweel op de kroon van de goddelijkheid.

Wonderlijk toch?

Namaste!


2000©Jani King

 


 Light Source P'taah©2000-2019