Het Zijn

 

Wees gegroet, mijn dierbaren. Het is wederom een genoegen om met jullie te praten. Je vraagt je misschien af waarom zoveel gidsen of wijzen die jou met hun woorden inspireren zoveel praten over het leven in het Nu. Dat is zeker geen onverantwoordelijke aanmoediging. Het leven in het Nu maakt je bewust van de fysica van transformatie en manifestatie. Daarom willen we graag een aantal basispunten herhalen.


Je creëert je eigen waargenomen realiteit door het elektromagnetisch veld van gedachten, overtuigingen en emotie. Je bent omgeven door elektromagnetische energie in zowel je fysieke als niet-fysieke wezen. Ook ben je een deel van het collectief bewustzijn die alle collectieve overtuigingen over de realiteit  en wat je ervan verwacht heeft opgeslagen.
Veel van deze overtuigingen zijn zo’n wezenlijk onderdeel van jezelf dat je je zelfs niet realiseert dat je ze hebt. De soort energie die je bent trekt het soortgelijke aan. Het universum steunt je 100% in degene die je bent in je gedachten, overtuigingen en emoties.

Je trekt in een doorlopend proces op elk moment jouw waargenomen (externe) werkelijkheid aan. Op deze manier ‘maak’ je elke seconde zelfs je fysieke lichaam. Eerder vertelden we al hoe je daarmee ook ziektes en zelfs dood kan creëren. Uiteraard creëer je daarentegen ook al die fijne en goede dingen in je leven. Het zal je meer kracht geven als je beseft dat je die magische momenten van plezier, vreugde, overvloed en liefde op een bepaald level zelf hebt gecreëerd. Zolang je denkt dat de goede dingen die je overkomen in je leven alleen te maken hebben met simpelweg geluk of dat het door anderen komt dan ontken je je eigen kracht. 

Kijk eens naar het feit dat mensen zo vaak kijken naar andermans leven en zeggen, ‘wat een geluksvogels’. Kijk eens hoe ze voor het geluk geboren zijn en ze nergens voor hoeven te strijden. Dat is echter een resultaat van de keuze die je bij je geboorte hebt gemaakt, je hebt de wens gedaan om een aantal ervaringen op te doen in dit leven. Dat is het Master Speel Spel. Nog steeds heb je op elk moment wel zelf de vrije keuze hoe je bepaalde dingen waarneemt en hoe je het zal transformeren, als dat je wens zou zijn. En hoe je een eventuele niet-wenselijke situatie  opnieuw creëert.

Maar terug naar het nu. De reden waarom je in dit leven wordt aangespoord om in het nu te leven is omdat daar je kracht ligt. De kracht van manifestatie en transformatie ligt niet in je verleden anders zou je het allang hebben bereikt. Je kracht ligt ook niet in de toekomst omdat je je toekomst creëert van je waarnemingen, gedachten en emoties van dit Nu. Hoe meer je je aandacht richt en focust op het Nu, hoe makkelijker het is om je oude overtuigingen en patronen te herkennen en transformeren. En het herkennen en transformeren van de negatieve gedachten over jezelf en hoe je jouw realiteit waarneemt die je steeds vasthouden in een soort draaimolen.

De elektromagnetische energie die je bent en waarmee je omringd bent heeft een trillingsfre-quentie. De verschillen die je waarneemt tussen jezelf en alles in je omgeving is simpelweg jouw waarneming van de verschillende trillingsfrequenties. Alles in de zichtbare en onzichtba-re realiteit trilt op een bepaald frequentie en omdat deze frequentie elektromagnetisch is, trekt het soortgelijke frequenties aan. Deze frequentie heeft ook kleur en geluid maar op dit mo-ment is dit even een zijpad.

Als je kijkt naar situaties in je leven die je zou willen veranderen, stel je dan voor dat elke situatie zijn frequentie heeft. Elke keer dat je jezelf identificeert met deze situatie krijg je een negatief gevoel over het waargenomen gebrek. Met andere woorden, als voorbeeld, ik wil een minnaar in mijn leven in plaats van ik heb geen minnaar. I wil graag gezond en vitaal zijn in plaats van ik ben ziek en zwak. Ik wil meer geld in plaats van ik heb niet genoeg geld. Vaak zijn mensen in hun dagelijks leven gefocust op het gebrek. Die waarneming van gebrek straalt zijn eigen frequentie uit, die door het universum volledig wordt ondersteund.

Het is niet alleen onze gedachte die deze frequentie heeft. De emotie die gekoppeld is aan onze gedachten is nog sterker. Is het je opgevallen dat het heel makkelijk dat dingen in je leven zich manifesteren die niet echt heel belangrijk voor je zijn. Je doet het zonder erbij na te denken. Je focust simpelweg op wat je wilt en voila! Veel van je waargenomen gebreken komen vanuit je te nauwe kijk op het leven of doordat je jezelf niet identificeert met het geschenk dat het Nu aan je presenteert. 

Om zonder moeite te creëren is het nuttig om je oude overtuigingen die je vasthouden in je oude patroon te herkennen. Het universum heeft moeite met gemixte boodschappen en ondersteunt hetgeen waar de meeste kracht naar uit gaat. Als je wenst dat je meer geld hebt en het ondanks je affirmaties en visualisatie het geld niet naar je toe stroomt, dan zou je moeten kijken naar wat jouw overtuiging over geld is. Erg belangrijk, kijk naar je focus op het gebrek. Als je nog steeds vastzit in armoede-bewustzijn, ben je niet op de frequentie van het gemak waarmee geld naar je toe kan stromen.  

De makkelijkste weg om de stroom in je leven te veranderen, met andere woorden om op de frequentie te komen van ‘hebben’, is om te kijken in het Nu-moment. Wat is de overvloed in je leven en wees hier vurig dankbaar voor. We adviseren je om elke dag wanneer je doucht en onder de douchestraal staat, je een liedje zingt ter ere van de God/Godin die je bent, en voor het universum die je volledig ondersteunt.

Dat liedje zou zo kunnen gaan: Dank voor de liefde in mijn leven. Dank voor al de liefde die me omringt. Dank voor het wonder dat het leven is en dat ik ben en dank voor het wonder van het leven dat ik overal om me heen zie. Dank voor het geschenk van het leven dat ik ben. Dank voor mijn perfecte lichaam, mijn gezondheid, en vitaliteit. Dank voor de overvloed die ik ben. Dank voor de rijkdom in mijn leven. Dank voor het geld dat naar me toe stroomt. Dank voor de opwinding en avontuurlijkheid van de miljoenen mogelijkheden die er zijn. Dank voor de verwondering en voor de vreugde. Dank voor de schoonheid en harmonie. Dank voor de vrede en de stilte. Dank voor het plezier en het spelen. Dank! Dank! Dank!


Je kunt aan dit liedje uiteraard zelf van alles toevoegen. Je kunt dit liedje op elk moment van de dag, wanneer je maar wilt zingen. We adviseren in ieder geval ’s ochtends bij het douchen omdat je dan alleen bent voordat je weer een drukke dag in gaat. Het heerlijke warme water doet je goed en werkt relaxend en de kristaleigenschappen van water zijn ook heel goed voor je. Zing het lied lekker hard zodat je hele wezen zoveel mogelijk is betrokken!

Als je je lied aan het zingen bent, helemaal betrokken, denkend over de wonderlijkheid, de geschenken voelend dan ben je echt in de frequentie van de liefde, vreugde, kracht, overvloed en verwondering. Gedurende de dag draag je deze frequentie met je mee. Er is geen gebrek. Het universum ondersteunt je!

Ik hou van jullie in al jullie overvloed. Namaste!


 


 Light Source P'taah©2000-2019